zaterdag 30 oktober 2010

Meisje van de Slijterij over duurzame wijn

1 opmerking:

  1. Leuk filmpje, en een leuke mevrouw natuurlijk ook. Maar wat ik nou zo jammer vind, is dat zij meehelpt om de term 'bio' uit te hollen. Laten we dat nou niet doen!!! Tuurlijk, er is altijd nóg meer bio dan bio, of nóg duurzamer dan duurzaam. Maar het is onzin dat er geen Europese criteria zijn voor bio-wijn. Wijnen kunnen worden gecertificeerd voor een bio-label, en de criteria daarvoor zijn in landen als Frankrijk, Spanje en Italië gewoon hartstikke duidelijk, en er wordt nog op gecontroleerd ook. Doe je het niet goed ('bio') genoeg, dan mag je het bio-label niet gebruiken.
    En nou zullen er heus wel (grootschalige) wijnproducenten zijn die dat label willen omdat ze dan meer wijn (denken te) verkopen, of meer (denken te) verdienen - omdat wij consumenten altijd maar koopjes willen, is wijn maken tegenwoordig een hard vak.
    En dan kan het best zijn dat het Meisje van de slijterij in die wijnen geen passie proeft en toch voor 'duurzaam' kiest. Allemaal okee. Maar niet zeggen of op z'n minst suggereren dat het label 'bio' geen betekenis heeft. Dat is namelijk écht niet waar. Bio wordt wél gecontroleerd!
    Ik maak me een beetje druk, omdat 'gewone' consumenten voor mijn gevoel net een beetje over de bio-drempel heen komen en dan is dat wéér niet goed (genoeg)!

    BeantwoordenVerwijderen