Agenda

Van 3 oktober tot en met 11 november 2011 ben ik op allerlei manieren op zoek gegaan naar duurzaam eten. In eerste instantie door zelf zo duurzaam mogelijk te gaan eten: uit eten, koken met vrienden, snacken, lunchen op kantoor met collega's en vooral: veel zelf inkopen, koken en opeten. Om uit te vinden wat duurzaam eten nu écht inhoudt, ging ik ook langs mensen die er een mening over hebben: dierenbeschermers, een groothandel, het Praktijkcentrum voor Duurzaam Voedsel, een bio-boer, koks, cateraars, een varkensboer, een bierbrouwer, een slijterij. 

Als slotstuk van mijn zoektocht organiseerde de Youth Food Movement op de Dag van de Duurzaamheid een diner voor mensen uit de Trouw duurzame top 100.


Een greep uit mijn agenda voor de afgelopen weken: 
  • 2 oktober: oogstmarkt bij stadsboederij Caetshage in Culemborg en galgenmaal (feestje in Amsterdam)
  • 3 oktober: start 40 dagen, uit eten met mijn familie bij restaurant Deeg in Utrecht
  • 4 oktober: Dierendag... geen vlees in ieder geval
  • 5 oktober: bezoek ZTRDG, een receptensite voor lokale seizoensproducten (Amsterdam) en Foodpolicy, netwerk van professionals uit de voedselwereld
  • 6 oktober: bezoek Boer Boy in Weesp
  • 7 oktober: Dierenbal, georganiseerd door Varkens in Nood, Dierenbescherming, Wakker Dier en anderen
  • 9 oktober: Appelfeest bij mij in de wijk
  • 11 oktober: Smakelijk Duurzaam, evenement voor maatschappelijke voedselinitiatieven van het ministerie van LNV, in Beesd
  • 12 oktober: lunchen in Haarlem bij Vork & Mes
  • 15 oktober: vruchten en noten zoeken in de natuur met Lizet Kruyff
  • 16 oktober: Wereldvoedseldag, thema afval
  • 17 oktober: Underground boerenmarkt, Amsterdam
  • 19 oktober: lunchen bij het Houten Huis (Amsterdam)
  • 22 oktober: op zoek naar het lekkerste brood bij Bakkerij Thedingsweerth
  • 24 oktober: Streekweken (Utrecht)
  • 25 oktober: Fair Trade Restaurant week: eten in Noordwijk
  • 27 oktober: Limburg: bezoek aan Gulpener bierbrouwerij
  • 28 oktober: Luxemburg, vertellen over campagne
  • 29 oktober: op bezoek bij Meisje van de Slijterij, wijnhandel in Breskens, en t Hof Welgelegen in Middelburg
  • 1 november: proeven voor de Smaak van Nederland, Amsterdam en prijsuitreiking duurzaamste restaurant van Nederland
  • 2 november: debat Rode Hoed over prijs van voedsel
  • 3 november: Vegetarische Slager (Den Haag)
  • 4 november: op bezoek bij Eosta in Waddinxveen
  • 5 november: lunchen bij Berenschot met Vitam catering (Utrecht). Ecofabulous eetinspiratie bij Culinaire Werkplaats (Amsterdam)
  • 8 november: op bezoek bij varkensboer Henk de Lange
  • 9 november: eten bij Eetschrijver (Almere)
  • 11 november: Dag van de Duurzaamheid. Einde 40-dagen campagne, groot diner met Youth Food Movement